• bezoek
  • mail
  • bel
  • tweet

Automating automation.

Innovatie door wetenschap. Daar plukt u de vruchten van!

Contact

Vragen of interesse? Wij staan u graag te woord!

Stuur ons een email

Archief voor september 2010

Presentatie op Nationale Testdag

donderdag, 30 september 2010

Op de jaarlijkse nationale testdag (www.testdag.nl) conferentie zal Marten Sytema een presentatie geven naar aanleiding van onderzoek op het gebied van model-based software testing, een state-of-the-art testmethode.

De methode is veelvuldig onderzocht op de Universiteit Twente, en de theorie is veelbelovend. Wij hebben de theorie in de praktijk gebracht, door een systeem met deze testmethode te testen, en de bevindingen op te schrijven in een paper (nog niet gepubliceerd). Hiermee vonden we subtiele foutjes in de geteste software, die met conventionele testmethoden heel lastig op te sporen zijn.

Tevens bevat de paper een set richtlijnen die uitleggen hoe de methode in de praktijk het best gebruikt kan worden. Het uiteindelijke doel is de testfase van softwareprojecten te verkorten en grondiger te laten zijn. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten, aangezien doorgaans 50% van de tijd opgaat aan testen.

Wilt u in uw bedrijf deze methode ook toepassen, of bent u gewoon benieuwd? Neem dan even contact met ons op. Wellicht kunnen we uw projecten ook op deze manier helpen.

@twitter: No public Twitter messages.